NOTICIAS AL DÍA

 

 

Rayuela creActiva comparte su día a día, comunicando aquellas actividades más relevantes que se realizan en el marco del proyecto, y también difunde otras informaciones de interés que se producen dentro de su mismo campo de trabajo.

 

Próxima presentación del libro “Saber femenino, vida y acción social” en Barcelona

 

Aquest llibre ens parla d’altres sabers i altres formes de saber estar al món vinculades als universos que teixim les dones enfilant junts el pensar, el sentir i el fer. Tot i que al llarg de la història el saber femení ha estat marginat per l’ordre androcèntric, avui se’ns desvetlla como una forma apassionada i apassionant de vinculació amb la vida, com una resposta crítica i creativa, prometedora, davant tants reptes que ens interpel·len vital i socialment.

El text reivindica una revolució pacient i silenciosa que cerca feminitzar el món i que, lluny de ser una utopia, està succeint aquí i ara, cada vegada que el saber femení deixa espai en la realitat a les raons del cor, a les pràctiques de llibertat i creació, a l’artesania dels vincles, a la cura, al desig, a l’experiència, a l’esperança, a una forma poètica d’obrir-nos a tot allò imprevist que de sobte pot néixer, esdevenir... Es tracta, per tant, d’un art de viure, de fer de la nostra vida, sempre en complicitat amb altres, una obra d’art.

Aquesta és una invitació a fer un viatge a un territori violeta, en femení plural, en bona companyia; la de tantes dones sàvies que al llarg del temps ens han deixat l’immens llegat de la seva obra, d’un pensar en gran, lluminós, transgressor i compromès. Recuperar-les al llarg d’aquestes pàgines és un orgull i, sobretot, un deute infinit.

 

ENTRADA LLIURE

Presentación del libro “Saber femenino, vida y acción social” en Logroño

El 23 de marzo de 2017, organizado por el Colegio oficial de diplomados en trabajo social y asistentes sociales de La Rioja y el Área de trabajo social y servicios sociales de la Universidad de La Rioja, y dentro de la programación de actividades conmemorativas del Día mundial del trabajo social, se realizó un acto de presentación del libro “Saber femenino, vida y acción social” que publiqué el pasado mes de enero.

 

El acto contó con la representación institucional de Marta Alguacil y Esther Raya, presidenta del Colegio oficial de diplomados en trabajo social y Directora de Estudios de Trabajo Social de la Universidad de Logroño, respectivamente, así como con la participación presentando el libro de Antonia Aretio, socióloga, trabajadora social y experta en violencia de género. Tras de mi presentación se llevó a cabo con los asistentes un interesante diálogo.

Más artículos...